ČESKÁ SPOLEČNOST PRO OSVĚTLOVÁNÍ

Solární LED osvětlení - Nivnice (2)

22.11.2009 06:07

...nedalo nám to a chtěli jsme prověřit "kvalitu" osvětlení měřením s přesným luxmetrem - očekávali jsem, že citlivost 0,01 luxu nám dává šanci uspět. To co nás čekalo na místě překonalo všechna očekávání. Na místě byla zkušebně nainstalována 4 svítidla k prověření kvality zaručované dodavatelem. Měli bychom spíše uvést ...4 blikačky..., protože všechna svítidla skutečně blikala (video zde). Za těmito 4 svítidly se tyčilo dalších 37 stožárů čekajících již jen na svítidla. Nechceme zabíhal do detailů, ale technické řešení zde bylo odbornou společností instalováno stylem..."Vždyť si to pan starosta přál a tak jsme zaměnili sodíkové lampy za LED".

Navštívili jsme starostu obce. V rámci přátelského setkání jsme starostovi nabídli pomoc s dořešením této instalace. Dále jsme mu vysvětlili situaci do které by se mohla dostat obec jako majitel zařízení v případě nepříjemné události na této cyklostezce. Doporučili mu, aby na začátek komunikace umístil značku zakazující vjezd cyklistům :). Pan starosta pochopil vážnost situace a začal situaci řešit... 

Na cyklostezce jsou již svítidla podle původní projektová dokumentace - svítidla pro cyklostezky s vysokotlakými sodíkovými výbojkami.

 

Na závěr doporučení: Nechte si nabídky na realizaci veřejného osvětlení posoudit nezávislými experty. Kontakt je například zde.

Vyhledávání